בבית קטן ביישוב הצופה לים יש שף שמגדל, מלקט ומבשל ארוחות מופלאות בר יין שמגיש גבינות מיוחדות ובריכת שכשוך תחת עצי תאנה וחרוב
לכבוד שבועות, אהרוני יצא לבקר את השף עזרא קדם בגן הקסום שלו בעין כרם, ויחד שלפו ביכורי ירקות, מילאו טנא והכינו ארוחה בלתי נשכחת, לפי עיקרון "מהאדמה לצלחת". ובלי שום פשטידה!
המטבחים המסורתיים אימצו מזמן, ועכשיו גם המטבח המודרני:שימוש בפירות בוסר – משמשים, דובדבנים ובעיקר שזיפים ירוקים – על חמיצותם המודגשת, לתיבול ולרטבים.
עידו שגב הלַקָּט הזמין אותי אליו לשבת על גג יפואי, להדליק עצים ולנהל שיח בין שני טבחים.